Гаранция за сигурност

Сигурност на личните данни

MAUER-BG.com изисква от Вас само данните, които са необходими за успешното изпълняване на Вашата поръчка – имейл, име, адрес, телефон и данни за фактура. Фирмата собственик на MAUER-BG.com, ЕТ „БИБИ – Милен Маринов“ е регистрирана като администратор на лични данни с удостоверение № 313087. 
MAUER-BG.com няма достъп до паролата, която е въвел потребителя при регистрация. При забравена парола може да се използва следния линк за възстановяване: 

https://mauer-bg.com/password/reset


Фирмата няма право да предоставя личните данни на потребителя на трети страни с изключение на следните случаи:
1. При предоставяне на име, адрес и телефон на потребителя на куриерска компания, за да се осъществи доставка на поръчаната стока.
2. При поискване на информацията от оправомощени органи съгласно Българското законодателство.

 

Онлайн сигурност

В MAUER-BG.com отделяме много време и усилия в подобряването на сигурността на плащанията и защитата на личните данни и знаем, че докато много хора купуват успешно през интернет се намират и малцина, които стават жертва на измами. Поради това събрахме списък със съвети, които да Ви помогнат да пазарувате безопасно:

► Интересувайте се от кого купувате

Много добре е да сте запознати с името или реномето на сайта, от когото пазарувате. Пазаруването от реномиран и доказал се сайт ще Ви спести доста главоболия. Запознаването с общите условия за плащане, доставка, политика за рекламации и защита на личните данни могат да Ви гарантират гладко протичане на поръчката. 

Ние в MAUER-BG.com се стараем трайно да задържим доверието на нашите клиенти чрез високото качество и сигурност на услугите, които предлагаме.

► Пазете личната си информация

Информацията, която потребителите предоставят играе основна роля в онлайн измамите. За да се предпазите от това винаги проверявайте политиката за защита на личните данни, която практикува сайта. Там трябва да е описано с каква цел и как ще бъдат съхранявани вашите данни и дали ще бъдат предоставяни на трети лица. Бъдете внимателни ако ви е поискана лична информация, която не е необходима за осъществяване на Вашата поръчка. 

Ние в MAUER-BG.com никога не бихме поискали повече от нужната информация за изпълнение на Вашата поръчка. Съгласно общите условия за ползване на MAUER-BG.com ние никога не бихме предоставили Вашата информация на трети лица.

► Обърнете внимание на детайлите

Проверете времето и начина на доставка, евентуални допълнителни такси или заплащания, гаранция на стоката или друга важна информация. Разгледайте сайта за контакти – e-mail, телефон или друг начин, чрез който може да се свържете при евентуален проблем. Реномираните онлайн търговци винаги предлагат някакъв начин за връзка с клиентите като най-често това са електронна поща и телефон. 

Всички налични начини за връзка MAUER-BG.com можете да намерите в страницата ни за контакти.

► Използвайте кредитна карта и защитете паролата си

Купувайки от регистрирани търговци чрез използване на кредитна карта, можете да избегнете повечето проблеми при онлайн пазаруването, тъй като за използването на виртуален ПОС терминал има високи изисквания към търговеца, които включват високо ниво на сигурност, опция за връщане на парите, коректно поднесена цена, гаранционни условия на стоките. В България плащания с кредитни карти могат да приемат само сайтове, които напълно отговарят на закона за защита на потребителите и закона за електронна търговия, както и на строгите изисквания на банките.

MAUER-BG.com отговаря на всички тези изисквания и е един от малкото български онлайн магазини, предлагащи реално разплащане с кредитна карта чрез легално регистриран виртуален ПОС терминал.

Преди да платите е важно да обърнете внимание дали страницата, на която се намирате е защитена със сертификат за сигурност, което е задължително условие за плащането с кредитна/дебитна карта. На защитен сайт вашата информация се разбива и криптира на части преди да бъде изпратена по Интернет.

Плащанията с кредитна/дебитна карта към MAUER-BG.com се извършват единствено и само в страницата на Борика, към която ще бъдете пренасочени след финализиране на поръчката си. Ние нямаме достъп до данните на картата, с която плащате. Те остават достояние единствено на българският картов оператор Борика.

Пазете паролата си и не я споделяйте с други. Изберете парола, която е комбинация от букви, цифри и символи за по-добра защита. Избягвайте използването на очевидни думи като имена на близки хора, рождени дати, прякори и други, които са лесни за разбиване. Ако научите, че някой има достъп до паролата Ви – сменете я незабавно.

► Пазете всички разписки

Бъдете сигурни, че имате разпечатани или запаметени всички разписки свързани с вашите електронни поръчки и разплащания. Това ще Ви е от полза при проследяване на пратките, плащанията, таксите за транспорт или друга информация относно поръчките и транзакциите Ви.

При завършването на Вашата поръчка вие ще получите писмо от MAUER-BG.com, в което тя е описана подробно. Ще получите и писмо при изпращането на Вашата поръчка с номер на товарителницата на куриерската фирма, чрез който ще можете да проследите пратката. Ние държим на прозрачност и отговорност при изпълнението на поръчките на нашите клиенти.